10-12
7-10

Govani & Bouwe (11 jaar) in weekblad Kidsweek

17 november 2023

Dinsdag 14 november zijn Govani & Bouwe (tweeling van 11 jaar) geïnterviewd door Kidsweek over hun vader met de ziekte van Alzheimer. Kidsweek is een (online) kidskrant over het laatste nieuws en andere interessante thema’s. De broers vertelden hoe het is om een vader met dementie te hebben: 'Zijn hersenen kunnen niet meer alle informatie goed verwerken. Hij gedraagt zich daarom heel anders dan eerst. Vroeger was hij veel rustiger, nu is hij een stuk sneller boos.'

Wij begrijpen dat het niet altijd makkelijk is om over zoiets persoonlijks te praten, vooral als je nog jong bent. Govani en Bouwe vertellen eerlijk dat ze zich niet schamen voor hun vader, maar dat er soms wel een beetje angst is om gepest te worden. Herken je dat gevoel? Je bent niet alleen! Benieuwd naar hun hele verhaal? Neem dan snel een kijkje op de Kidsweek-website.

Heb jij ook een verhaal dat je wilt delen? Of wil jij op het verhaal van Govani en Bouwe reageren? Stuur ons een mailtje via breinspoken@amsterdamumc.nl. We lezen graag jouw verhaal en wie weet delen we het op onze website.

Jouw verhaal kan anderen inspireren en ondersteunen!

 

Cookies

Breinspoken maakt gebruik van analytische cookies voor inzicht in het gebruik van onze website. Bekijk onze privacy policy voor meer informatie.