Zomerkamp

Een lang weekend waarin niks moet. Ergens in Nederland waar de zon schijnt en jij jezelf kunt zijn. Kom je de volgende keer ook?

Zomerkamp Breinspoken

Ieder jaar, ergens in augustus, komen kinderen van 8-18 jaar met hun gezonde ouder naar het zomerkamp Breinspoken. Nieuwsgierig? Bekijk dan deze video’s van de afgelopen jaren.

Zomerkamp Breinspoken wordt jullie aangeboden door Alzheimercentrum Amsterdam en Alzheimer Nederland.

youtube thumbnail
youtube thumbnail

En ziet het er goed uit?

Zoals Yade in een van de video's zegt: ’Bij mij in de straat zijn geen kinderen met een vader of moeder met dementie.’ Ze hoeft tijdens het kamp geen ingewikkelde uitleg te geven over wat er thuis aan de hand is. Dat is best even fijn. Plezier hebben met anderen die snappen hoe jij je voelt. Dat kan jij ook ervaren als je de volgende keer meegaat! Laat deze pagina dus vooral aan je vader of moeder lezen.

Kijk de video waarin Yade vertelt over haar situatie en het zomerkamp vanaf 1:33.

youtube thumbnail

Voor wie is het zomerkamp?

Het zomerkamp is in principe voor kinderen tussen de 8-18 jaar oud. Soms is een kind iets jonger, soms iets ouder. Alle kinderen uit het gezin zijn welkom. Voorwaarde is wel dat de ouder die niet ziek is, meekomt.

Wat doe je op het kamp?

Het zomerkamp is vooral leuk en gezellig. We doen buitenactiviteiten zoals kanoën, klimparcours, boogschieten, zwemmen en suppen. Je kunt knutselen, chillen, kletsen, circuskunsten oefenen, voetballen en bordspelletjes spelen. Je mag meedoen, maar het moet niet.

Tussendoor maken interessante gasten je wijzer over dementie en het leven met een zieke ouder. En als je wilt, kun je ervaringen delen. Dat kan met andere kinderen, maar ook met een begeleider. Alle begeleiders hebben ervaring met dementie.

Ontspannen & ervaringen delen

Ouders doen mee met de activiteiten, en voor hen is er een programma met (groeps)gesprekken onder leiding van deskundige gasten. Op een ontspannen manier kunnen ouders ervaringen delen. Ervaringen die gaan over je eigen emoties, en ervaringen die gaan over wat je bij je kinderen ziet. Je kunt ze met andere ouders delen, maar ook met een begeleider.

Beide kinderen zijn op een leeftijd dat ze zich schamen als hun vader gek of raar doet. Ik moet dat als mama opvangen. Dat is lastig

Waar is het kamp?

Het Zomerkamp vindt plaats in provincie Zeeland, bij Kanoa Outdoor Events in Wolphaartsdijk. Er zal geslapen worden in grote safaritenten, waarin 12 stapelbedden staan. Meerdere deelnemers slapen dus in één tent. Jullie hoeven alleen je eigen beddengoed mee te nemen en jullie zorgen voor jullie eigen vervoer.

Waar kost het kamp?

Het zomerkamp is gratis zodat het voor iedereen mogelijk is om te komen. Alzheimercentrum Amsterdam organiseert het kamp, in samenwerking met Alzheimer Nederland.

Het is een all-inclusive, alcoholvrij kamp.

Wanneer is het volgende kamp?

Het zomerkamp is van donderdag 8 augustus, vanaf het einde van de middag, tot zondag 11 augustus na het ontbijt.

Aanmelden zomerkamp 2024

Ouders, verzorgers en leerkrachten kunnen deze switch gebruiken om de volwassenmodus aan te zetten. Hierdoor kun je aanvullende informatie lezen.

Cookies

Breinspoken maakt gebruik van analytische cookies voor inzicht in het gebruik van onze website. Bekijk onze privacy policy voor meer informatie.