10-12
7-10

Kyjan (10) in het Jeugdjournaal

14 november 2023

Vrijdag 10 november ging breinspoken.nl de lucht in. En Kyjan vloog als een ware ‘marvelous mantelzorger’ over het televisiescherm. Hij vertelde in het Jeugdjournaal dat de site nu live staat en dat deze belangrijk is voor kinderen: ‘Dan kunnen ze er meer over weten’, zoals wat dementie is. Kyjan legde haarfijn uit dat het ‘een soort spookjes in je hoofd zijn, die helemaal door de war gaan’.

De vader van Kyjan heeft frontotemporale dementie en woont in een zorginstelling. En dat is niet makkelijk. Kyjan mist zijn vader en vindt het moeilijk, heel moeilijk. Herken je dit? Kijk dan het hele item van het Jeugdjournaal en zie hoe Kyjan zijn vader in de armen vliegt.

Wil jij reageren op deze video of delen hoe het voor jou is? Stuur dan een mailtje met je verhaal, en het liefst een foto erbij, naar breinspoken@amterdamumc.nl. We nemen dan contact met je op over het plaatsen hiervan op de website.

Cookies

Breinspoken maakt gebruik van analytische cookies voor inzicht in het gebruik van onze website. Bekijk onze privacy policy voor meer informatie.