Boeken en films

Chaos in de bovenkamer - Rianne van Dorp

In dit boekje vind je niet alleen uitleg over dementie, maar ook leuke opdrachten, handige tips, en prachtige tekeningen. Je leert op een leuke manier wat dementie is.

Bestel hier!

Emotieklets - Tischa Neve en Michal Janssen

Dit boek gaat over allerlei emoties die jij kan voelen. Maar wat zijn emoties precies en hoe ga je hiermee om? Via leuke opdrachtjes leer jij hier alles over.

Bestel hier!

Praatpakket

Rizzo het ruimtewezentje, komt van een planeet hier ver vandaan. Hij heeft gehoord dat er iemand ziek is in jullie gezin. En dat is soms best lastig om over te praten. Rizzo wil jou daar graag bij helpen.

Download het gratis Praatpakket van Harteraad.

Documentaire: Mijn vader is dement.

Marit is 8 jaar. Ze heeft een vader die heel veel vergeet. Hij vergeet soms wel eens om naar de wc te gaan. Haar vader heeft alzheimer.
In deze video vertelt zij hoe dit voor haar is en dat je nog steeds van je vader kunt houden!

youtube thumbnail

Meemo

Heb jij ook een vader of moeder die soms dingen vergeet? Een ouder met dementie? Dan ben je bij mij aan het juiste adres. Mijn naam is Meemo. Ik ben een uiltje, geboren in Noorwegen, en ik kan je helpen. Voel je je soms triestig of alleen? Je staat er nooit alleen voor. Ik ben er voor jou!

Ouders, verzorgers en leerkrachten kunnen deze switch gebruiken om de volwassenmodus aan te zetten. Hierdoor kun je aanvullende informatie lezen.

Cookies

Breinspoken maakt gebruik van analytische cookies voor inzicht in het gebruik van onze website. Bekijk onze privacy policy voor meer informatie.